Repatriëringskosten wel vergoed, kosten ongebruikte retourvlucht niet

De consument woont een gedeelte van het jaar in Thailand. In maart 2020 heeft hij vanuit Thailand bij KLM een retourvlucht geboekt naar Nederland. KLM heeft de vlucht naar Nederland vervolgens meermaals geannuleerd vanwege de coronapandemie. Uiteindelijk is de consument met een repatriëringsvlucht van de Nederlandse overheid naar Nederland gevlogen. De kosten van deze repatriëringsvlucht heeft de verzekeraar aan de consument uitgekeerd. KLM heeft de kosten van de geannuleerde retourvlucht niet aan de consument terugbetaald.

Geen richting aangeven als fietser: ben je aansprakelijk?

Wat als je als fietser geen richting aangeeft bij het afslaan en er schade bij een derde ontstaat? In dit blog bespreken we een recente uitspraak van de Rechtbank Den Haag. Verzoeker is als bestuurster van een snorfiets betrokken geraakt bij een aanrijding met een minderjarige fietser. De minderjarige fietser wilde op enig moment vanaf het fietspad rechts het voetpad oprijden en is toen geschept door verzoeker.

Pleisterwerk laat los van gevel na forse regenbui. Wat is de dominant cause voor deze schade?

Nadat een aantal raamkozijnen van een woning zijn vervangen, laat bij een hoosbui het pleisterwerk aan de buitenzijde van een woning los. Verzekerde en Nationale Nederlanden procederen onder meer over de vraag wat nu de dominant cause is bij deze schade. Was het het slechte pleisterwerk (= constructiefout, niet verzekerd), of was het de hoosbui (wel verzekerd)?


Verder lezen? Word lid


Ben je al lid? Lees verder